Hírlevél feliratkozás

Mégse

Információk

SZEGEDI DÓM LÁTOGATÓKÖZPONT

“AZ ÉV MÚZEUMA 2020 díj jelöltje”

 

Cím: 6720 Szeged, Dóm tér 16.

Bejelentkezés, idegenvezetés: +36 20/220-7227

Általános információ és ArtShop: +36 20/385-5061
E-mail: domlatogatokozpont@gmail.com
Nyitvatartás:
Hétfő: ZÁRVA
Kedd-Vasárnap: 9:00-17:00

 

A Látogatóközpont bejárata, a Dómmal szemben állva a jobb oldalon található, lefelé vezető lépcsősoron keresztül közelíthető meg. Mozgáskorlátozottak, babakocsival érkezők számára lehetőség van a templomtérből való lejutásra is a keleti toronyban lévő lift által, ehhez kérjék a Dóm őr segítségét vagy hívják az alábbi számot (+36 20/385-5061). A Látogatóközpontban szoptató-, pelenkázóhelyiség és akadálymentes mosdó is igénybe vehető.

A Látogatóközpontban számos opció közül választhat a kedves Látogató, akár kisebb létszámban, akár nagyobb létszámú csoportban érkezik. Nagyobb csoport esetén érdemes az időpontot egyeztetni a Látogatóközpontban található információs pontként működő ArtShop telefonszámán (telefonos elérhetőség +36 20/385-5061).

Állandó programjaink között ajánljuk a Dóm nyugati tornyának kilátó szintjét, amely 302 lépcsőfokon keresztül közelíthető meg.

Emellett lehetőség nyílik  Szeged legrégebbi épületének, a Dömötör-toronynak megtekintésére, egy rövid idegenvezetés keretében.

Szintén állandó jelleggel látogatható a Látogatóközpont kiállítótere, ahol megtekinthető a székesegyház és a Dóm tér építéstörténetéről szóló kiállítás, illetve a Szeged-Csanádi Egyházmegye kincstári gyűjteménye, ami a belépőjegy megvásárlásával önállóan látogatható, ezenfelül  a kiállítótérben minden nap 15:00-kor tárlatvezetés is indul.

A Dóm liturgikus tere ingyenesen megtekinthető, de állandó jelleggel minden nap 14:00-kor indul idegenvezetés a Látogatóközpont szervezésében.

A Látogatóközpont időszaki kiállításáról, az Irodalmi estekről, a Toronygaléria aktuális kiállításáról, idegenvezetésekről és az éjszakai toronylátogatásról a honlapunk mellett további információval szolgálunk az információs pontként is működő ArtShopban, amelyet a bejárattal szemben találhatnak.

A látogatás befejeztével ajánljuk figyelmükbe a Látogatóközpont közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Katedrális Étterem és Kávézó kínálatát, ahol egy kávé vagy egy finom ebéd elfogyasztásával gazdagíthatják a Dóm közvetlen környezetében eltöltött időt.

buy stromectol no prescription buy generic ivermectin