Hírlevél feliratkozás

Mégse

Dóm Művészeti Szalon 2022-2023-es évad

Tisztelt Irodalomkedvelők!

 

Nagy szeretettel és örömmel értesítjük Önöket, hogy a Dóm Művészeti Szalon 2022/2023 évadának előadásaira szóló bérletek értékesítése 2022. augusztus 9-től (kedd) indul. Bérletek válthatók személyesen a Szegedi Dóm Látogatóközpont jegypénztárában keddtől-vasárnapig 9-17 óra között vagy online a www.jegy.hu internetes felületen. A www.jegy.hu internetes oldalon történő bérletvásárlás esetében a kinyomtatott bérletet az első előadás alkalmával a díszbérletre cseréljük le.

Jegyvásárlás a jegy.hu oldalon:

 

 

Bérletár: 26.500 HUF

A bérletes előadásaink a korábbi évekhez hasonlóan 17 és 19 órakor kezdődnek.

 

A bérlet a Dóm Művészeti Szalon 2022/2023 évadának következő hat előadásának megtekintésére szól:

 

2022. OKTÓBER 7. (péntek) 17 és 19 óra

Szabó Magda: Agyigó

Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő és műfordító születésének 105. évfordulója alkalmából

Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség? Ember volt, mint bárki más. Küzdött, félt, harcolt, szeretett. Kimondta azt, amit mások nem mertek, vagy nem tehettek. Életét végigkísérte a bizonytalanság. Támaszként, lelki társként állt mellette férje, Szobotka Tibor, író, műfordító. Két test, egy lélek voltak.

Gyermekkor, szerelem, halál – talán ezek az emberek legszemélyesebb történetei. Az előadás átöleli a teljes életművet a költeményektől az önéletrajzi ihletésű írásokig, Nagyváradi Erzsébet színművésznő megrendítő tolmácsolásában.

Dalszerző és közreműködő: Vasicsek János
Rendező: Czeizel Gábor

 

Figyelem!

A 17:00-kor kezdődő előadásra jegyek még kaphatóak. A jegyek megválthatók személyesen a Szegedi Dóm Látogatóközpont jegypénztárában keddtől vasárnapig, 9 és 17 óra között, vagy a www.jegy.hu internetes felületen keresztül, a következő linken:

https://www.jegy.hu/program/szabo-magda-agyigo-17h-138631


2022. NOVEMBER 5. (szombat)

ÉSZLELÉSEK – Fenyő Iván színművész önálló estje

Fenyő Iván színművész önálló, Márai Sándor, Hamvas Béla, valamint saját írásából készült irodalmi estje, melynek PREMIER előadását a Dóm Művészeti Szalon színpadán tekinthetik meg.

 


2022. DECEMBER 9. (péntek)

Adagio – Balogh Kálmán, Csík János, Dresch Mihály és Őze Áron

„Ezúttal a magyar népzene és a jazz muzsika jeles előadóművészei, Balogh Kálmán és Dresch Mihály mellett a színházi művészet egy kiemelkedő alakját, Őze Áront hívom vendégemül. A magyar népzene lelket melengető, éltető ereje és a magyar költők életünk meghatározó fordulópontjairól – örömről, bánatról, szerelemről és halálról – legtalálóbban megfogalmazott igazságai segítenek majd a hallgatóságnak megérteni a költészet és a zene egyfajta sajátos kapcsolatát. Az est során József Attila, Márai Sándor, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső és Dsida Jenő verseit szeretném ötvözni a népzene, valamint a kortárs zene sajátos ízeivel. Úgy gondolom, hogy a különböző műfajok sajátos elegyítése lehetőséget teremt egy egyedülálló, sokszínű produkció létrehozására.” (Csík János)

Közreműködők:

Őze Áron Jászai Mari-díjas színművész
Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík Zenekar alapító tagja (ének, hegedű)
Balogh Kálmán cimbalomművész
Dresch Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész (szaxofon, fuhun)

 


2023. FEBRUÁR 10. (péntek) 17 és 19 óra

#JÓÉJTPUSZI – zenés irodalmi est

Lackfi János József Attila- és a Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas hegedűművész

 


2023. MÁRCIUS

Egy lebilincselő Petőfi estnek lehetünk részesei márciusban Kalmus Felicián csellóművész tolmácsolásában.

Kalmus Felicián ötévesen kezdett csellózni, első zenekarral kísért szólókoncertjét nyolcéves korában adta. Petőfi Sándor költő, forradalmár és nemzeti hős születésének 200. évfordulója alkalmából irodalmi estben emlékezünk meg neves költőnkről és munkásságáról, akinek verseit zenei kísérettel hallhatják. Örömünkre szolgál, hogy a Művész a Dóm Művészeti Szalont választotta PREMIERJE helyszínéül.

Közreműködik: Nagy Dániel Viktor Junior Príma díjas és Színikritikusok díjas színművész

 


2023. ÁPRILIS-MÁJUS

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő önálló estje

Tompos Kátya színművésznő a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett, majd az egyetem elvégzése után a József Attila Színház, majd a Bárka Színház tagja lett, 2008-2018 között pedig a Nemzeti Színház tagja volt. Színpadi szerepei mellett számos filmben is szerepelt. Az István, a király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. 2013-ban Keresztül Európában címmel jelent meg első szólólemeze.

 

Az irodalmi estek pontos napi időpontjáról később küldünk tájékoztatást.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 


Szegedi Dóm Látogatóközpont
6720 Szeged, Dóm tér 16.
Honlap: www.domlatogatokozpont.hu
Tel.: +36-20/385-5061
E-mail: domlatogatokozpont@gmail.com

buy stromectol no prescription buy generic ivermectin