Hírlevél feliratkozás

Mégse

Lukács Sándor estje

 

Tisztelt Irodalomkedvelők!

 

Szeretettel várjuk Önöket a Dóm Művészeti Szalon 2020 tavasz/nyár évadjának elmaradt Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, költő, érdemes és kiváló művész – Az elűzött álom című irodalmi estjére 2021. június 11-én (péntek) 17 és 19 órakor a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

 

Az elűzött álom a hetedik verseskötetem, amelyben az előző hat könyvem legjobb költeményei szerepelnek, de vannak benne új versek is. Szomorú büszkeséggel mondom: Domonkos Mátyásnak, a kiváló irodalomtörténésznek, irodalom-kritikusnak a halála előtt az én kötetem volt az utolsó munkája, ezt a kiadványt még ő szerkesztette. Az elűzött álomban életrajzi vonatkozású költemények vannak, amelyek a gyermekkori emlékektől indulnak, az utolsó versek pedig napjainkban születtek.
Az író, költő olyan dolgokat is észrevesz, amely mellett egy civil ember elmegy, és akkor születhet egy-egy vers. Van, amelyik könnyen jön, és van, melyet hetekig csiszolgat az ember. Addig keresi azt a jelzőt, metaforát, addig ápolgatja, amíg olyanra sikerül, amilyenre szeretné. Szeretek írni, bárcsak több időm lenne rá. Sok energiát visz el a színészet.

 

Az estre korábban megváltott bérletek továbbra is érvényesek.
A 17 órai előadásra korlátozott számban még kapható jegy, melynek ára 3500 Ft.
Jegyek válthatók a Szegedi Dóm Látogatóközpont jegypénztárában keddtől-vasárnapig 9 és 17 óra között.

 

A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt a Kedves Érdeklődők biztonsága érdekében a következő egészségvédelmi óvintézkedésekről döntöttünk:

 

– Az előadásokra kérjük hozzák magukkal védettségi igazolványukat, melyeket belépéskor ellenőrzünk.
– Belépéskor kérjük a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát.
– Szájmaszk viselése kötelező az előadás ideje alatt is.
– A bejáratnál érintésmentes lázmérés történik.
– A két előadás között fertőtlenítünk és szellőztetünk.

 

A további előadásokról hamarosan értesítjük Önöket.