Hírlevél feliratkozás

Mégse

Dóm Művészeti Szalon

Szeretnénk az irodalom és művészetkedvelő érdeklődők figyelmébe ajánlani a 2019-ben induló Dóm Művészeti Szalon estjeit, melyek során irodalmi-, és művészettörténeti előadások kerülnek megrendezésre.

A Szegedi Dóm Látogatóközpontjának impozáns kialakítása, központi jellege, találkozva a kultúrát kedvelő közönség igényeivel születhetett meg a Dóm Művészeti Szalon, mely regionális szinten hiánypótló szerepet tölt be.
Estjeink szalon jelleggel, szűkebb körben kerülnek megrendezésre a Látogatóközpont kiállítóterében.

 

Az eddigi fellépő művészek a teljesség igénye nélkül:

Eperjes KárolyAz igazat mond ne csak a valódit – zenés rendhagyó est Eperjes Károly Kossuth -és Jászai Mari-díjas színművész előadásában, Négyessy Katalin gordonkaművész közreműködésével
Bencze IlonaKöltők társaságában – Jászai Mari-díjas érdemes művész Irodalmi est a magyar nyelv szépségéről
Rékasi KárolySzerelmem Erdély –  Wass Albert estje, Koltay Gábor rendezésében
Hűvösvölgyi IldikóKaleidoszkóp – versek Istenről, családról, hazáról, szeretetről
Hirtling István és Mészáros TiborVándor és idegen – Irodalmi est Márai Sándor írásaiból
Für AnikóÜveggolyó – Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész irodalmi estje
Szőke OlivérSzívedbe rejtesz – színész, műsorvezető önálló estje, monodráma József Attila életéről.
Hegedűs D. Géza Hogyan mondjam el Neked? – Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész estje. Kedvenc költők és versek.
Lukács SándorAz elűzött álom – Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, költő, érdemes és kiváló művész irodalmi estje

 

(2020.tavasz/nyár műsorfüzete)

 

Tisztelt Irodalomkedvelők!

 

Szeretettel várjuk Önöket a Dóm Művészeti Szalon 2020 tavasz/nyár évadjának elmaradt Gubás Gabi estjére, melyet 2021. szeptember 4-én (szombat) 16 és 19 órakor tekinthetnek meg a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

Polcz Alaine (pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni. A színházi est pont erre az attitűdre koncentrál, s lépésről lépésre vezeti a nézőt azon az úton, melynek a végén mindannyian elsajátíthatjuk azt a különleges valamit, – nevezzük “élettechnikának” – amit egyedül Polcz Alaine adhat nekünk. Kikezdhetetlen őszinteséggel tárja fel saját életének minden fájdalmas epizódját úgy, ahogy az ember csak a legjobb barátaival beszél. Polcz Alaine közösséget képes kovácsolni, aminek a közös nevezője nem más, mint a közös emberi sors. Emberek vagyunk, és itt kell tudnunk boldogulni. És ehhez Polcz Alaine minden segítséget meg is ad.

 

Az estre korábban megváltott bérletek továbbra is érvényesek.
A 16 órás előadásra még kaphatók jegyek korlátozott számban.  Jegyek a Szegedi Dóm Látogatóközpont jegypénztárában válthatók keddtől-vasárnapig 9 és 17 óra között.

2021. október 17. Őszi VázlatCsend-Törékeny-ÜresUdvaros Dorottya, a Nemzeti Színház Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészének estje, Ady Endre és Pilinszky János műveiből

Elérhetőségek:
Cím: 6720, Szeged, Dóm tér 16.
Telefon: +36 20/385-5061
E-mail: info@szegedidom.com