Hírlevél feliratkozás

Mégse

Időszaki kiállításaink

Sacrificium

– Memento Erdély nemesi kúriáiért

 

Lészay Izabella Patrícia fotóművész gyűjteményes kiállítása tíz nemesi család múltjáról és jelenéről. Új időszaki tárlatunk megtekinthető a Szegedi Dóm Látogatóközpontban keddtől vasárnapig, 9 és 17 óra között.
A projekt azért született, hogy a művészeten keresztül az egykori magyar nemesség épített öröksége megmenekülhessen.” Lészay Izabella

Élek, Érzek, SZERETEK

 

Fejpálcával festek. Egyedi vagyok, mégis olyan, mint mindenki más: ÉLEK, ÉRZEK, SZERETEK!
/Paulik Fecó/

Tisztelt Művészetkedvelők!

Szeretettel várjuk Önöket az ÉLEK, ÉRZEK, SZERETEK című, Paulik Fecó fejjel festett válogatott képeiből nyíló időszaki kiállításra, mely augusztus 13-tól látható a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. A fiatal művész festményei megvásárolhatóak.

 

Paulik Ferenc oxigénhiánnyal született, emiatt károsodott a mozgás- és beszédközpontja. Teljes testét túlmozgások lendítik kiszámíthatatlanul, irányíthatatlanul. Elektromos kerekesszékét állával irányítja, a fejére csatolt fejpálca helyettesíti a kezeit a festésben, a kommunikációban. Alkotásain keresztül mutatja meg életörömét, világlátását. Alázattal és nyitott szívvel fogadja a kihívásokat és hálával éli kalandokkal, élményekkel teli életét.

 

A művész honlapja:

A Doni fotós

Kórházvonattal a Don-kanyarban

 

Egy különleges ember ismeretlen képei.

 

Reményi József főhadnagy a második világháború idején 17 alkalommal járta meg kórházvonatával a keleti frontot. Útjai során naplót vezetett és ezernél több képet készített, melyek szerencsénkre hiánytalanul fennmaradtak.
A kiállítás megtekinthető: 2021. május 14-től a Látogatóközpont nyitva tartási ideje alatt.

Az árvízi fogadalom temploma

– A Fogadalmi Templom építése korabeli fotókon

 

2020. június 27-től a Szegedi Dóm Látogatóközpont Toronygalériájában.