Hírlevél feliratkozás

Mégse

Időszaki kiállításaink

Hitre, tudásra – a piaristák 300 éve Szegeden címmel nyílt kiállítás a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

A Dugonics András Piarista Gimnázium elindulásának 300. évfordulója tiszteletére rendezett tárlat különböző tematikai egységeken keresztül mutatja be a piarista rend és a szegedi gimnázium gazdag történetét.

A száznál is több műtárgyat felvonultató kiállításon különleges ereklyetartókkal, kelyhekkel, miseruhákkal, egy 17. századi csillagászati órával, festményekkel, pipákkal, régi fizikai eszközökkel, az egész pénztörténetet átfogó éremválogatással, illetve több, mint 100 éves iskolai csoportképekkel és tablókkal is találkozhat az érdeklődő.

A kiállítás május 7-ig lesz megtekinthető a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.


Tisztelt érdeklődők!

Tisztelettel ajánljuk a figyelmükbe legújabb időszaki kiállításunkat, Bálint Sándor Eucharisztia tisztelete címmel.

Bálint Sándor a XX. század egyik legismertebb néprajztudósa, aki szakrális szemlélettel kutatta Szeged népének és az alföldi kultúra népi, vallásosságának hagyományát. A hitvalló tudós életén és munkásságán keresztül megismerhetjük korának eucharisztia tiszteletét, a középkori Szegeden őrzött vérző szentostya forrásait és a szegedi Szent Vér tisztelet, valamint az eucharisztikus ereklye napjainkig fennálló örökségét.


Tisztelettel ajánljuk a kedves érdeklődők figyelmébe legújabb kiállításunkat, Vendégségben az Úrnál címmel.

 

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Szegedi Dóm Látogatóközpont közös tárlata az 52., ismételten Budapesten megrendezett Eucharisztikus világkongresszushoz kapcsolódik.
A kiállítással minél többek számára szeretnénk láthatóvá tenni, hogyan inspirálja az eucharisztia szentsége művészeti alkotások megszületését.

A 2021-ben öttagú zsűri által kiválasztott munkák első ízben a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum homlokzatán kerültek bemutatásra, most a Szegedi Dóm nyugati tornyában tekinthetőek meg.

A kiállítás február 1-jén, kedden 11 órakor kerül megnyitásra. A kiállítást Fazakas Réka, művészettörténész, a kiállítás kurátora nyitja meg. Köszöntőt mond Kiss Imre director emeritus MKVM.

buy stromectol no prescription buy generic ivermectin